Vikan 20L Spand
Et lille projekt med stor effekt
Projektet blev lavet som en designsprint med en kick-off workshop med brugerinvolvering og efterfølgende design og udvikling. Hele fundamentet for produktet blev lagt på 4 uger.
Et helt nyt Vikan-produkt
Vikan havde brug for Ideaals inputs til at udvikle en helt ny type spand. Spanden skulle primært bruges til opbevaring af flydende og faste fødevarer og var med sin volumen på 20 liter noget større end Vikans eksisterende spande.
Nytænkning af spandens
funktioner og form
Vikan kom med en del brugerresearch, vi kunne anvende i designprocessen. Til at supplere Vikans vidensindsamling, tog vi en fysioterapeut ind, der kunne fortælle om de typiske udfordringer ved løft af tunge objekter, som en fyldt 20-liters spand jo er.
Til at igangsætte designprocessen afholdt vi sammen med Vikan en intensiv ideworkshop, hvor vi udfordrede den gængse opfattelse af, hvad en spand skal kunne, og hvordan den skal se ud. Det kom der mange nytænkende idéer ud af, som vi efterfølgende testede af.
Intet er bedre end fysiske modeller til at afprøve idéer. Vi “hackede” derfor eksisterende spande ved at skære i dem og påmontere nye 3d-printede dele. Det gav os hurtige svar på, om vores idéer kunne bruges eller ej.
En færdig løsning der skiller
sig ud fra mængden
Den endelig spand har mange unikke funktioner, der forbedrer arbejdsmiljøet for brugerne og skiller spanden ud fra konkurrenterne på markedet:
- Et ekstra håndtag i bunden der gør det nemmere at hælde med spanden.
- To ergonomiske håndtag på siden for bedre en- og to-mandsløft.
- Indvendig måleskala til nemmere dosering af ingredienser.
- Flad side så spanden ikke støder på benet ved én-håndsløft.
- Forhøjet låg der sikrer stabil stabling.
- Drænbare overflader når spanden sættes til tørring med bunden i vejret.