AI Policy

AI Transparens

Vi tror på at transparens omkring anvendelsen af AI er essentiel for at kunne bruge AI ansvarligt og effektivt og med troværdighed overfor vores kunder. Derfor har vi valgt at offentliggøre denne AI politik.

Vi håber det kan inspirere andre til, hvordan man kan bruge AI i sin virksomhed uden at det føles som at snyde med sit arbejde.

Der findes allerede utallige AI værktøjer, som bidrager positivt til den kreative proces. Og det vil vi også gerne dele med omverdenen.

01 Mennesket først

Ved Ideaal tror vi på, at menneskelig kreativitet og ekspertise udgør kernen af godt design. Vi bruger AI-værktøjer til at forbedre og understøtte vores processer, ikke til at erstatte det kreative arbejde.

02 Altid nysgerrig

Innovation stopper aldrig, og det gør vores professionelle udvikling heller ikke. Vi udforsker nysgerrigt nye teknologier og teknikker, herunder brugen af AI. Det gør vi for at sikre, at vores kunder får de mest bedste designløsninger.

03 Etisk AI brug

Vi er forpligtet til at bruge AI på en etisk og ansvarlig måde, respektere privatliv, undgå bias og at være transparente i vores arbejde.

04 Bæredygtighed

Vi er dedikerede til at reducere miljøpåvirkningen af de produkter vi udvikler og bruger AI til at optimere design- og forretningsprocesser. Dette inkluderer brug af AI til at opnå nye indsigter til f.eks. at minimere spild, skabe energieffektive produkter og vælge miljøvenlige materialer.

05 Transparens

Vi er åbne om vores brug af AI og byder spørgsmål og feedback velkommen. Transparens om anvendelsen af AI ser vi som essentiel i forhold til at opbygge tillid og på samme tid udnytte de potentialer, der ligger i teknologien.

06 Fortrolighed

Designprojekter involverer næsten altid følsomme oplysninger. Fortrolighed er helt central i vores virksomhed, og vi gør vores for at sikre at de AI-systemer vi anvender, beskytter kundedata på alle stadier af designprocessen.

07 Immaterielle rettigheder

Vi respekterer immaterielle rettigheder og sikrer, at vores AI-værktøjer og -processer overholder relevante regler og følger løbende med i hvad der sker indenfor lovgivningen på området.

08 Ophavsret

Ophavsret er helt essentiel indenfor design, og vi prioriterer at de designs vi udvikler kan beskyttes efter de gældende regler. Derfor dokumenterer vi også vores designproces grundigt.

09 Datasikkerhed

Vi tager kundedata og sikkerhed alvorligt og har strenge sikkerhedsprocedurer for at beskytte følsomme oplysninger og opretholde de højeste niveau af fortrolighed – også når vi bruger AI-værktøjer.

AI-teknologi og -teknikker breder sig hastigt og kommer til at have stor indflydelse for alle. I Ideaal anvender vi AI i flere af vores forretnings- og designprocesser og følger udviklingen tæt. Derfor har vi også offentliggjort denne AI Policy som giver et indblik i vores tilgang til anvendelsen af AI.
Scroll to Top